Home » Opskrifter » Hjemmelavet sund granola

Hjemmelavet sund granola

                                   Granola 1

Brug søndag formiddag på at lave den lækreste sunde granola. Den er fuld af fibre og perfekt til at toppe dine kedelige hverdagssnacks.

Du skal bruge:

2,5 dl. rosiner el. dadler
0,5 dl. tahin
3 dl. kogende vand
10 dl. blandende gryn og nødder – eks. havregryn, bygkorn, boghvedeflager, havre, mandler, hasselnødder
1 dl. hørfrø
0,5 dl. solsikkekerner el. græskarkerner
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
2 dl. lyse rosiner el. tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

Hæld det kogende vand over rosinerne/dadlerne og lad dem stå ca. 10 minutter, til de er udblødet. Hæld vandet fra, men gem det!

Tænd ovnen på 150 grader.

Put de udblødte rosiner/dadler i en blender med tahin og 1 spk. af det vand du har gemt. Blend det hele godt sammen til en ensartet masse.

Vende dine blandede gryn, nødder og resten af ingredienser, med undtagelse af de lyse rosiner eller tranebær, og rør det hele godt sammen.

Fordel massen på en bageplade og sæt det i ovnen i ca. 35-45 minutter. Vend massen efter de 35-45 minutter, og bag det videre i 10 minutter.

Tag massen ud af ovnen og lad den køle af.

Når granolaen er kold, blandes de 2 dl. lyse rosiner eller tørrede tranebær i. Top din granola med friske bær, for at give den et ekstra pift.

                                   Granola 2

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>