Home » Opskrifter » Græskarsuppe

Græskarsuppe

Efteråret har for alvor ramt os, og både kulden og mørket kommer snigende. Det indbyder til inde aktiviteter, varme supper og simre retter.

Vi er vilde med supper og lige nu er det græskars tid, som vi benytter os af! Opskriften her er nem at lave og kan mere eller mindre passe sig selv, mens du laver andre ting.

Du skal bruge:
1 Hokkaido
2 – 3 løg (gerne rødløg eller skalotteløg)
3 fed hvidløg
1 lille stykke hakket frisk ingefær
Frisk timian
1 liter vand med grøntsagsboullion
Lidt olivenolie

Sådan gør du:
1. Hokkaidoen vaskes og skære over (lad gerne skrællen sidde på)
2. Fjern kernerne med en ske og skær den derefter i grove tern.
3. Svits løg, hvidløg og ingefær i olivenolie ved middel varme.
4. Tilsæt hokkaido og lad det sautere i 5 minutter, hvorefter vand og boullion hældes ved.
5. Lad der hele simre ved svag varme i en time, hvorefter eventuelle klumper mases med en gaffel, eller blendes med en stavblender, alt afhængig af hvor rustik en suppe du ønsker.
6. Smag til med timian, salt og peber og tilsæt evt lidt vand for, at gøre den lidt tyndere.
7. Anret og server suppen i din yndlingsskål. Top den evt. med creme fraish, skyr, timian, bacon eller andet tilbehør.

Vores yndlingsskål, som er brugt på billedet, finder du her: Grøn keramikskål til kun 74,- 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>